VAROVANJE OKOLJA

Z nakupom in uporabo ustekleničene vode močno obremenjujemo okolje, saj več kot 80% plastenk konča v okolju, kjer jih ni več možno reciklirati. Razkroj teh plastenk lahko traja tudi več kot 2000 let. Po statističnih podatkih, pa naj bi povprečen Slovenec letno zaužil preko 50 litrov ustekleničene vode. Z uporabo plastenke Aquavallis™ lahko pripomorete tudi k varovanju okolja saj pripomorete k zmanjševanju odpadne plastične embalaže. Naj vam ne bo vseeno.

Pitje ustekleničene vode po nepotrebnem ustvarja odpadke in tako še dodatno obremenjuje naše okolje. Na dan se na svetu odvrže okoli 40 milijonov plastenk raznih ustekleničenih pijač. Tudi sama proizvodnja plastičnih steklenic je izjemno problematična. Letno se na ta račun porabi več kot 1,5 milijona sodčkov nafte (gorivo za približno 100.000 avtomobilov). Hkrati se porabi izredno veliko energije iz fosilnih goriv. Za proizvodnjo običajne plastenke (1 L), zamaška in ostalega pakiranja porabimo okrog 3,4 MJ (mega joulov) energije. 
Za en liter ustekleničene vode je moral proizvajalec med delovnim procesom prabiti kar tri litre vode, ki je na koncu končala kot odpadna voda. Zato raje pijte vodo iz pipe. Lahko jo filtrirate sami, najboljši rezultat pa boste zagotovo dosegli s plastenko Aquavallis.

Pri kontroli vode v plastenkah se praviloma preverja le od 50 do 60 kemikalij, medtem ko lahko vsebuje plastenka tudi od 700 do 800 različnih snovi. 

Koncentracije nevarnih snovi v plastenkah se povečujejo, če je voda v njih dlje časa ter če jih shranjujemo na soncu in svetlobi. Posebej poleti se je temu težko izogniti.