1. Odvij

Odvijte plastenko Aquavallis in preverite, če je filter ustrezno privit v pokrov športne plastenke.
Ustrezno privit filter zagotavlja pravilno delovanje plastenke.

2. Natoči

V plastenko natočite ali zajemite vodo.

3. Privij

Privijte pokrov plastenke. Pokrov mora biti ustrezno privit, da športna plastenka ne bo puščala.

4. Stisni

Za filtracijo je potrebno plastenko nekoliko stisniti, da se voda prebije skozi mikrobiološki filter in očiščena priteče skozi ustnik športne plastenke.

5. Pij čisto pitno vodo

S filtracijo skozi vgrajeni filtrski vložek si zagotovite čisto pitno vodo kjerkoli in kadarkoli.

Filter je izdelan iz steklenih vlaken mikronskih velikosti, nanje pa so elektroadhezivno vezana nanoaluminijasta vlakna dolžine 0.3 µm in premera 0.2 nm. Nastane papirju podoben filtrirni material z zeta potencialom cca. +40 mV. Takšen material ima sposobnost zadrževanja submikronskih delcev, kot so bakterije in virusi. Ta tehnologija uporabe nanomateriala spada med dosežke razvoja vesoljske agencije NASA in kasnejše aplikacije pri filtraciji vode.

Uporabnost plastenke Aquavallis™

Plastenka Aquavallis™ je primerna za pripravo vode kjerkoli in kadarkoli. Na delovišču v jami, na dopustu doma ali v tujini, na potovanju po Evropi ali po svetu, v državah tretjega sveta in za pitje slovenskih gorskih biserov. Uporabljajo jo lahko taborniki in skavti, športniki, vojaki in enota civilne zaščite. Športna plastenka je lahko tudi odlično darilo, saj bo vsekakor prišla prav vašim prijateljem, znancem ali sorodnikom, ki se v prihodnje odpravljajo na območje, kjer je kvaliteta vode vprašljiva. Filterski vložek je zamenljiv in samozaporen, saj ob koncu življenjske dobe ne prepišča več tekočine. Uporabnik je tako varen do konca življenkse dobe filtra, saj je filtracija unčikovita do zadnje kapljice.  

Kako uporavljati športno plastenko Aquavallis?

 

Pred prvo uporabo športne plastenke, le to najprej sperite z vodo. Po vstavljanju filtra v plastenko, tudi tega še enkrat sperite, tako da plastenko popolnoma izpraznete skozi filter. Če opazite črno-sivo obarvanost vode, je to zaradi spiranja manjših količin aktivnega oglja. Aktivno oglje je sestavni del filtrirnega materiala in je popolnoma neškodljivo.
Za pripravo pitne vode, odvijte pokrov plastenke in jo napolnite z vodo. Primerno zaprite in dobro privijte pokrov s filtrskim vložkom ter odprite pokrovček za pitje. Vaša plastenka je pripravljena, da naredite prvi požirek.

Zamenjava filtrskega vložka

Življenjska doba vašega filtrskega vložka Aquavallis zavisi predvsem od kvalitete oz. onesnaženosti filtrirane vode. Bolj kot je voda onesnažena, manj je bo mogoče prefiltrirati. Vsekakor pa je filtrski vložek priporočljivo zamenjati po 500 polnjenjih.
Število polnjenj:
0.5 L plastenka: 650 polnjenj
0.65 L plastenka: 500 polnjenj
1 L plastenka: 325 polnjenj
Seveda je število polnjenj neposredno povezano s kvaliteto oz. onesnaženostjo filtrirane vode. Bolj kot je voda onesnažena, manj jo bo mogoče prefiltrirati. 

Pomembno

Če ima filtritana voda čuden okus ali vonj, ali če je filtracija počasna, je potrebno zamenjati vaš filtrski vložek Aquavallis.

Ne priporočamo

  • V vodnih virih po svetu so lahko prisotne različne škodljive snovi. Čeprav sami zaupamo v naš izdelek, pa vedite, da je vseeno potrebno vedeti kakšno vodo boste filtrirali. Odločitev je vaša.
  • V plastenko oz. skozi filtrski vložek ne točite vrele vode
  • Plastenke ali filtrskega vložka ne dajajte v pomivalni stroj, zamrzovalnik ali mikrovalovno pečico.

Čiščenje

Čeprav je plastenko (brez filtrskega vložka) mogoče oprati v pomivalnem stroju, pa tega dolgoročno ne priporočamo, saj lahko pride do poškodb (vizualnih in funkcionalnih) in posledično do slabega tesnenja. Priporočamo, da prazno plastenko operete z blago raztopino detergenta in mlačne vode ter temeljito sperete pred ponovno uporabo. Podobno operite tudi pokrov (brez filtra). Filtra ne pomivaj, ker se bo trajno poškodoval in bo neuporaben.

Shranjevanje bidona

Pred shranjevanjem je potrebno filter posušiti. Filter lahko posušite na soncu ali radiatorju. Filtra ne sušite na drugih virih toplote, kjer bi lahko bila temperatura nad 60°C.